You are hereZELENA ČISTKA

ZELENA ČISTKA


By Antonija - Posted on 30 Ožujak 2017

Datum i vrijeme: 
08.04.2017 - 10:00 - 13:00

 POVODOM GLOBALNOG POKRETA GRAĐANSKE INICIJATIVE „ZELENA ČISTKA“ 

 

AKCIJA ČIŠĆENJA NEPRAVILNO ODBAČENOG OTPADA

 

LOKACIJA: PRVA ŠUMARSKA BARAKA NA VINICI

 

subota, 8. travnja 2017. u 10.00 sati

                           

Sedma je godina kako aktivno sudjelujemo u akciji čišćenja naših šumskih staza i planinarskih puteva od nepravilno odbačenog otpada koje odlažu nesavjesni građani i s ponosom smo dio globalne građanske inicijative “ZELENA ČISTKA”. Ove je godine akcija predviđena za 8. travnja (subota). Akcija je prijavljena i dio je globalnog pokreta “ZELENA ČISTKA” koja se provodi u cijeloj zemlji na isti dan.

Jedna od lokacija koja je ove godine određena nalazi se na području šume Dugačko Brdo odnosno okolica prve šumarske barake na Vinici gdje je i mjesto okupljanja.

Nositelj ovogodišnje organizacije na lokaciji šuma Dugačko brdo su Hrvatske Šume i Grad Koprivnica, a suorganizatori i sudionici su HPD „Bilo“, HPD „Pevec“, Biciklistički klub „Rotor“, Odred izviđača “Kamengrad”, G.K.P. Komunalac, Pčelarska udruga “Lipa”, Hrvatsko šumarsko društvo ogranak Koprivnica te druge udruge i svi ostali građani kojima je priroda prirasla srcu i voljni su sudjelovati u našoj akciji i druženju u prirodi.

Mjesto okupljanja kod prve šumarske barake na Vinici u 10:00 sati. Poželjan je vlastiti prijevoz (za hrabre i odvažne bicikl ili cipelcug) ili prijavom koordinatoru našeg Društva gdje će se u dogovoru pronaći prijevoz. Za građane i planinare koji neće imati vlastiti prijevoz okupljanje je na sajmištu kod vage 09.00 sati uz obaveznu pravovremenu prethodnu najavu da se isti može organizirati. Kontakt osoba Kolar Tihomir Šumarsko društvo broj 098451481.

 

Akcija čišćenja traje cca 2 sata. Nakon toga organizirano je druženje i obrok na prvoj šumarskoj baraki (tko želi i može neka donese suhe slane ili slatke kolače da se počastimo – nije obavezno).

 

U slučaju lošeg vremena (vjetar, naoblaka ili lagana kišica) akcija se NE ODGAĐA. U slučaju nevremena akcija se prolongira za 9. travanj (nedjelja).

 

Sve dodatne upute možete pratiti na našoj web stranici, u prostoriji Društva ili direktno kod koordinatora akcije.

 

NAPOMENA: zajedničkim snagama možemo učiniti svijet ljepšim za nas i buduće naraštaje.

Cilj akcije je podizanje svijesti građana Grada Koprivnice i bliže okolice o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada te važnosti očuvanja okoliša, pri čemu svatko od nas ima svoju ulogu; volontersko druženje osoba istih ekoloških svetonadzora; ukazati lokalnoj samoupravi na kritične točke u društvu koje se pravovremenom akcijom mogu sanirati i na taj način spriječiti daljnje nastajanje štete u prirodi. I na kraju očistiti si vidike u prirodi u kojoj volimo provoditi slobodno vrijeme.

Potrebna je prethodna najava dolaska na akciju koordinatoru Tamari Telic radi osiguranja dovoljnog broja obroka od strane organizatora. Hvala na razumijevanju!

Sa sobom ponesite radne rukavice i malo dobre volje!

Koordinator od strane HPD “BILO”: Tamara Telic   099 6651095

PrilogVeličina
Radna akcija ZELENA ČISTKA-2017.pdf401.21 KB

KALENDAR

  P U S Č P S N
19
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
20
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
21
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
23
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Najnovije fotke

Tko je online

Trenutno su online 0 korisnika i 1 gost.