You are herePLANINARSKI IZLET DJECE I RODITELJA SREDIŠNJI PAPUK, JANKOVAC (475 m)

PLANINARSKI IZLET DJECE I RODITELJA SREDIŠNJI PAPUK, JANKOVAC (475 m)


By Antonija - Posted on 30 Ožujak 2017

Datum i vrijeme: 
10.06.2017 - 07:30 - 16:00

DOPUNA

 

Obzirom na dobru suradnju HPD „BILO“ i Grada Koprivnice prijavom na natječaj „Javni poziv za razvoj kapaciteta organizacija civilnog društva – prijevoz“

za sve sudionike izleta prijevoz je besplatan.

 

Da bi pravovremeno osigurali prijevoz, neophodna je prijava sa adresom stanovanja za sve sudionike izleta zaključno do 25. svibnja 2017.

                  

PLANINARSKI IZLET DJECE I RODITELJA

SREDIŠNJI PAPUK, JANKOVAC (475m)

Subota, 10. lipnja 2017.

                           

Obiteljski planinarski izlet predviđen je kao obiteljsko planinarsko druženje u Parku prirode Papuk za djecu školske dobi ili iznimno djecu vrtičke dobi gdje roditelji, staratelji, bake i djedovi zajedno planinare s djecom uz pratnju vodiča. Planinarska poučna staza je kružnog oblika i traje oko 1 sat hoda + pauze, ugodna šetnja kroz šumu sa brojnim poučnim punktovima. Neophodno je da djeca budu u pratnji odrasle osobe. Neophodno je da barem jedna osoba iz obitelji bude član HPD „Bilo“ Koprivnica. Poželjno je da djeca na nogama imaju čvršću ugodnu obuću (patike baš nisu najbolji odabir), laganiju slojevitu odjeću te po potrebi sklopive štapove. Izlet je i edukativnog  karaktera gdje će se djeca kroz boravak u prirodi i kroz igru te par kratkih zanimljivih crtica i priča upoznati sa planinarenjem.  

 

Jankovac je dolina na sjevernoj strani Papuka. Na tom prostoru nalaze se livade, dva umjetna jezera, planinski izvor i iznad njega dvije špilje, a ispod doline nalazi se stijena s 30 m visokim slapom Skakavcem. Ljepotu Jankovca zapazio je vlastelin Josip Janković i tu dao iskopati umjetna jezera i sebi izgraditi grobnicu sa sarkofagom.

 

TEŽINA:     LAGANA STAZA

 

POLAZAK: autobusom u 7:30 sati s parkirališta kod hotela „Podravina“ u Koprivnici.

 

USPON:       Dolazak autobusom do Parka prirode Papuk. Obilazak park-šume Jankovac po poučnoj Grofovoj stazi uz zaustavljanja po potrebi koje će se iskoristiti za kratke edukativne planinarske crtice koje će provoditi vodiči (kako hodati u grupi, šta nosimo u ruksaku, kako se koriste planinarski štapovi, vježbe istezanja i sl.). Uz stazu vidjeti ćemo jezera, slap Skakavac, špilju sa sarkofagom i ostale znamenitosti parka uz pojašnjenje vodiča. Nakon obilaska predviđen poduži odmor uz okrijepu iz ruksaka na prekrasnoj livadi ispred planinarskog doma. Dom je dobro opremljen hranom i pićem. Nakon okrjepe i odmora nastavljamo autobusom prema ergeli Višnjica kod Slatine gdje ćemo razgledati ergelu konja na stoljetnom imanju okruženom perivojem kestena, lipa i bora. Nakon razgledavanja istog povratak u Koprivnicu.

 

POVRATAK: Očekivani dolazak u Koprivnicu oko 16:00.

                    

                     Ukupno oko 1,5 sati hoda + pauze.

 

Cijena prijevoza autobusom: 80 kuna po osobi

                                               djeca godišta do 15 godina - besplatno

                                               (+ 20 kn ulaznica u Park prirode / ulaznicu plaćaju i djeca)

 

POTREBNA OPREMA: osnovna planinarska oprema, jednodnevni ruksak za hodanje, planinarska iskaznica, zaštita od kiše i sunca, slojevita odjeća, hrana i piće po osobnim potrebama, preporuča se pošpricati dijete sprejem protiv krpelja po tjemenu i po gležnjevima. Slobodno ponesite i rekvizite (lopta, reketi za bagminton...)

 

                     Prijave i uplata isključivo četvrtkom od 18 do 19 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum) najkasnije do 8.6.2017. Napomena: prijave bez uplata neće se uvažiti!

 

VODIČI:       Renato Rac 098/643-542, Boris Majerus

 

U slučaju lošeg vremena izlet će se odgoditi za jesen.

 

 

NAPOMENA:       Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.

PrilogVeličina
Pl. izlet djece 2017.pdf324.49 KB

KALENDAR

«  

Week of Svibanj 15 2017

  »
Vrijeme   P U S Č P S N
Cijeli dan
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
04:00
 
 
 
 
 
 
18:00
 
 
 
 
 
 

Najnovije fotke

Tko je online

Trenutno su online 0 korisnika i 0 gosta.