You are hereOPĆA PLANINARSKA ŠKOLA

OPĆA PLANINARSKA ŠKOLA


By Antonija - Posted on 18 Prosinac 2015

 4. Planinarska škola HPD „BILO“ Koprivnica

16.veljače – 1.svibnja 2016.godine

  Hrvatsko planinarsko društvo „BILO“ Koprivnica u proljeće 2016. godine organizira 4. OPĆU PLANINARSKU ŠKOLU za stjecanje općih znanja i vještina iz područja planinarstva.

Polaznici opće planinarske škole mogu biti sadašnji i budući planinari, isključivo članovi osnovnih planinarskih udruga, članica HPS-a s plaćenom članarinom za 2016. godinu s navršenih 15 godina, a do punoljetnosti potrebna je suglasnost roditelja ili staratelja.

 

1. Prijave za planinarsku školu uz popunu pristupnice i uplatu školarine od 150 kn, kao i sve ostale informacije o planinarskoj školi, primaju se u prostoriji Društva Augusta Šenoe 1, Koprivnica svakog četvrtka od 18 do 19 sati počevši od 7. siječnja do 11. veljače 2016. godine. Školarinom se financiraju materijalni troškovi teoretskog i praktičkog izvođenja nastave.

2. Škola može upisati do 25 polaznika, a prednost pri upisu imaju članovi HPD „Bilo“ Koprivnica.

3. Polaznici škole članovi HPD „Bilo“ dobivaju priručnik „Planinarski udžbenik“ A. Čaplar koji je temeljna literatura za polaganje završnog izleta.

4. U cijenu školarine nisu uračunati troškovi prijevoza pojedinog izleta i vježbi, osobne prehrane i smještaja, oni se plaćaju prema programu pojedinog izleta.

5. Planinarska škola počinje u utorak 16. veljače u prostorijama OŠ „Đuro Ester“ u Koprivnici s početkom u 18 sati. Planinarska škola sastoji se od teorijskog dijela (predavanja) i praktičkog dijela (vježbe). U prostorijama OŠ „Đuro Ester“ u Koprivnici predavanja će se održavati svaki utorak od 18 sati u trajanju 2 školska sata, a vježbe i izleti svakog vikenda.

6. Detalja plan i program predavanja i izleta, kao i stručnu literaturu polaznici škole dobiti će na prvom predavanju planinarske škole 16. veljače 2016. godine.

7. Nakon završenog pohađanja planinarske škole (uvjet odslušanih 70% predavanja te obavljenih minimalno 8 dana izleta, uključujući obavezne pokazne vježbe) pristupa se završnom ispitu koji će se održati 26. travnja 2016. u 18 sati u prostoriji Društva, A. Šenoe 1.

8. Završni izlet, domjenak/veselica s dodjelom diploma HPS-a održati će se 30. travnja / 1. svibnja 2016. na Baškim Oštarijana, srednji Velebit, u planinarskoj kući Vila Velebita. Nakon uspješno položenog ispita polaznicima škole se dodjeljuje DIPLOMA HRVATSKOG PLANINARSKOG SAVEZA O ZAVRŠENOJ PLANINARSKOJ ŠKOLI na završnom domjenku kojeg priređuju sami polaznici škole, a biti će upriličeno u sklopu završnog izleta na Velebit.

9. Ako pojedinac u bilo kojem trenutku želi prekinuti školovanje, HPD „Bilo“ nije dužno vratiti školarinu ni članarinu.

 

Napomene:

Predavači u općoj planinarskoj školi su licencirani vodiči, makacisti, članovi HGSS-a, ....

Na izletima s Vama su vodiči HPD „BILO“ Koprivnica.

Predavanja obuhvaćaju slijedeća područja: osnovna planinarska oprema, pripreme za odlazak u planinu, orijentacija, izrada i upotreba čvorova, meteorologija, prva pomoć, GSS i opasnosti u planini, poznavanje planine, povijest planinarstva, planinarska etika, ustroj planinarske organizacije, speleologija, zaštita prirode, održavanje i markiranje planinarskih putova, prehrana planinara...

Opća planinarska škola je neophodna osnova za daljnje specijalističko planinarsko školovanje u području: alpinizma, speleologije, orijentacije, vodičke djelatnosti i markacističke djelatnosti, a svim polaznicima daje osnovu za siguran i svrsihodan boravak u planinama te djelovanje unutar planinarske udruge kroz redovne planinarske aktivnosti našeg Društva (izleti, pohodi, markiranje, radne akcije, rad u sekcijama, i dr.).

Organizatori planinarske škole zadržavaju pravo izmjene rasporeda održavanja predavanja i vježbi ukoliko nastupe opravdane okolnosti. O tome će polaznici biti pravovremeno obaviješteni. 

POTREBNA PLANINARSKA OPREMA  - ZA POČETNIKE (upute o nabavi – na predavanju o pl. opremi)

  • PLANINARSKE CIPELE
  • RUKSAK
  • OSNOVNA PLANINARSKA ODJEĆA
  • HODAČKI SKLOPIVI ŠTAPOVI
  • RUKAVICE I KAPA (za vjetrovite uvjete)
  • KOMPLET PRVE POMOĆI
  • KOMPLAS
  • ČEONA BATERIJSKA SVJETILJKA
  • Osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica
  • PRIBOR ZA RAD NA SATU (blok i olovka)

Voditeljica opće planinarske škole:

Ivana Kolar

 Predsjednik HPD „BILO“:                 

            Ivica Kušek 

VESELIMO SE IZLETIMA I ZAJEDNIČKOM PLANINARENJU!

PrilogVeličina
Opća planinarska škola.pdf307.79 KB
Planinarska škola - plan predavanja 2016..pdf358.23 KB

KALENDAR

  P U S Č P S N
19
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
20
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
21
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
23
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Najnovije fotke

Tko je online

Trenutno su online 0 korisnika i 1 gost.